Life-Coaching

Naast loopbaancoaching biedt HeartMind Coaching ook begeleiding aan bij vragen over hoe jij met meer plezier en gelukkiger kunt leven. Het kan gaan om vragen als: “waarom loop ik steeds vast in dezelfde situaties?” of “ik wil meer plezier beleven in mijn leven, maar weet niet hoe”, “ik heb een grote verandering meegemaakt en weet niet hoe nu verder” of “ik ervaar veel stress in mijn leven en wil meer genieten!” en nog veel meer.

De life coaching bestaat uit gesprekken en eeuwenoude (mediatieve) én moderne oefeningen die jouw helpen beter zicht te krijgen op hoe jij met dingen omgaat en ga je leren anders om te gaan met belemmeringen of overtuigingen die steeds terugkeren. In ons eerste gesprek bespreken wat jij wilt bereiken met de coaching.

Ik ben al meer dan 10 jaar gecertificeerd coach (master coach) en gecertificeerd mindfulness en compassie trainer. Het uitgangspunt is dat jij het beste uit jezelf haalt en jij jouw zelf accepterend, zelflerend, zelfsturend en zelf oplossend vermogen vergroot, met uiteindelijk de gewenste resultaten als effect. Ik zet onder andere in:

1. Gesprekstechnieken; Door mijn gesprekstechnieken daag ik je uit om verder na te denken. Zo worden blinde vlekken zichtbaar wat ervoor zorgt dat jouw gedachten en ideeën verhelderen en je jouw eigen antwoorden vindt.

2. Mindfulness; je wordt bewust van de huidige ervaring. Waar je aandacht is, daar ben je. Mindfulness gaat over de kunst om aanwezig te zijn in het hier en nu. Met mindfulness leef je intenser en bewuster. Je kunt je beter concentreren, je ontspant gemakkelijker. Ik leer je daarnaast jouw gewoonte patronen herkennen én ik leer je andere keuzes te maken. Keuzes die leiden tot een leven dat je meer energie oplevert en je (weer) in contact brengt met wat voor jou belangrijk is.


3. Visualisaties; is jouw voorstellingsvermogen waarmee je je eigen film maakt in je hoofd. Dit zorgt ervoor dat zaken die tot nog toe onbewust waren, bewust worden. Het geeft je overzicht waardoor je een situatie beter begrijpt waardoor je keuze mogelijkheden vergroten en je kan anticiperen.

4. (Zelf-) Compassie; De compassie oefeningen leren je om met meer compassie in het leven te staan, minder streng en oordelend te zijn naar jezelf én naar jou omgeving. In de compassie oefeningen maken we ook gebruik van visualisaties. Het ontwikkelen van mildheid en vriendelijkheid zorgt ervoor dat je minder hard bent naar jezelf en jouw omgeving. Er ontstaat ontspanning en acceptatie in je leven, een rijker en milder leven dan voorheen.


5. Mindful bewegen o.a. Yin Yoga; is een manier om mindful aanwezig te zijn en het contact te herstellen met dat wat jou lichaam je vertelt. De yin yoga houdingen zijn houdingen die we langer aanhouden dan in de gewone yoga. De energie gaat weer stromen, zowel lichamelijk als mentaal, waardoor je gevoel van welzijn toeneemt. Iedereen kan yin yoga!

6. ACT; Act is de derde generatie gedragstherapie die de psychologische flexibliteit vergroot, je leert anders omgaan met overtuigingen, negatieve gedachten en je leert de controle loslaten en meer te vertrouwen op jezelf. De oefeningen hebben een speels en humorvol karakter en tegelijkertijd krachtig en (soms) confronterend.

7. Life coaching out door; tijdens het coachtraject neem ik je graag mee naar buiten voor een wandeling. De wind door je haren en de zon op je gezicht zorgt voor een andere dynamiek. Daarbij betrek ik de omgeving bij het onderwerp van gesprek. Deze vorm van coaching zorgt ook voor meer beweging in mentale- en emotionele processen. 

8. Intuïtie; Naast al het bovenstaande gebruik ik altijd mijn intuïtie. Het vormt een belangrijk bron die ik aanwend om jou verder te helpen of een spiegel voor te houden.

Ik ga ervan uit dat jij met behulp van mijn begeleiding en bovenstaande methoden, jij in staat bent jouw eigen waarheid en inzichten te ontdekken.

Scroll naar top